Στην Ελλάδα της καθεστωτικής κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη ισχύει το Διαίρει και Βασίλευε ή άλλως το “Αποφασίζομεν και Διατάζομεν”, εποχής της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών. 

Ενώ η ΕΛ.ΑΣ. δεν έλαβε καθόλου υπ’ όψιν της την ανακοίνωση-καταγγελία του Κοινοβουλευτικού Κόμματος “ΝΙΚΗ” για τους ελλοχεύοντες κινδύνους από την εννιαήμερη εκδήλωση των ΛΟΑΤΚΙ+ (Europride2024Thessaloniki) στην πόλη της Θεσσαλονίκης, εντούτοις, είδε διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής από το κάλεσμα πολιτών ενός ιδιώτη στον περίγυρο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας της πόλεως μας. 

Ωστόσο, το καθεστώς Μητσοτάκη, επιβεβαιώνοντας αυτόν τον πολιτικό όρο, προχώρησε στη σύλληψη του εν λόγω πολίτη που εξέφρασε αντίθετη άποψη από το Europride 2024 Thessaloniki, επιρρίπτοντάς του το μισό επαίσχυντο Ποινικό Κώδικα του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ και νυν της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Φλωρίδη. 

Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση του Νεκτάριου Μικκιού και καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να σταματήσει την κατατρομοκράτηση και τις διώξεις των Ελληνίδων και Ελλήνων αντιφρονούντων προς εκείνη.